V Medzilaborciach o byty nie je záujem

27.06.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 27. júna (TASR) - Zhruba 30 bytov má mesto Medzilaborce so 6700 obyvateľmi k dispozícii na predaj, avšak ponuka je podstatne väčšia ako dopyt.
Napriek nízkym cenám bytov nie je o ne záujem. Jedno- až dvojizbové byty môže záujemca v tomto meste kúpiť za 100, väčšie za zhruba 200-tisíc korún. \"Byty nemá kto kupovať, pretože všetko mladé odišlo za prácou do 42 kilometrov vzdialeného Humenného, na západné Slovensko alebo do krajín Európskej únie, \" uviedol dnes pre TASR prednosta Mestského úradu v Medzilaborciach Vladislav Višňovský. Dodal, že podobná je situácia aj s rodinnými domami. Ešte horšia je však podľa Višňovského v okolitých obciach - Habure, Čertižnom, Kalinove a v ďalších, kde je každý druhý dom prázdny. \"V obciach, ktoré mali vyše tisíc obyvateľov sa ich počet pre nedostatok pracovného uplatnenia zredukoval na 400, \" doplnil prednosta.
Jediným východiskom, ako prilákať späť mladých ľudí, je pripraviť lokalitu na príchod investorov, ktorí vytvoria nové pracovné miesta. Medzilaborecká samospráva preto rokuje s nemenovaným zahraničným investorom, ktorý by mal pri meste na zelenej lúke postaviť nový závod. Ten by mohol ponúknuť pracovné miesta asi 300 obyvateľom mesta a okolitých dedín.
 

Vyberte región